Pašariniai miežiai perkami atsižvelgiant į šiuos reikalavimus:
* Tarp jų: sudygusių miežių ne daugiau kaip 5%, fuzariozės pažeistų miežių ne daugiau kaip 1%, kitų varpinių javų grūdų ne daugiau kaip 15%, džiovinant pažeistų miežių ne daugiau kaip 7%.
** Tarp jų: sugedusių grūdų ne daugiau kaip 1%, kensksmingų augalų sėklų ne daugiau kaip 0,1%, skalsių ne daugiau kaip 0,05%, kibiojo lipiko ne daugiau kaip 0,1%; kūlėtų miežių ne daugiau kaip 0,05%.
Pastabos:
1) Užkrėtimai aruodiniais kenkėjais neleidžiami;
2) Pristatytų grūdų užskaitomas svoris perskaičiuojamas pagal bazinius rodiklius: drėgmė ne daugiau kaip 14%; šiukšlinės priemaišos ne daugiau kaip 1%.